Lainaa heti: Kilpailuta yli 25 eri pankkia ja luotonantajaa!

Hae lainaa netistä helpommin! Kilpailuta 25 eri pankkia ja luotonantajaa yhdellä hakemuksella!

1. Täytä lainahakemus

2. Valitse paras lainatarjous

3. Nopea luottopäätös

4. Saat rahat pankkitilillesi

Luotonmyöntäjät tekevät tarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 50,5%. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat summat ovat 500 € – 60.000 €. Esimerkki luoton kustannuksista: Luoton ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 210 €. Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä ja 49€ avausmaksu. Luoton kokonaiskustannus on tällöin 12 950 €. Nimelliskorko on 9,50 % ja todellinen vuosikorko 11,27 %.

Lähes jokaiselle meistä on varmasti joskus tullut sellainen tilanne eteen, että lainaa tulisi saada mahdollisimman nopeasti. Kiireen ja stressin keskellä lainojen kilpailuttaminen unohtuu helposti. Tämä unohdus voi tulla kalliiksi sillä lainojen koroissa voi olla monen kymmenen prosentin eroja. Lue alhaalta neljä hyvää vinkkiä äkillisen rahan tarpeen välttämiseen.

1. Säästä puskurirahasto pahan päivän varalle

Paras tapa välttää Mattia kukkarossa on “säästöpuskuriin” säästäminen. Säästöpuskurilla tarkoitetaan erillistä pankkitiliä tai rahastoa, johon säästetään tulevia isompia hankintoja varten tai ihan vaan yllättäviä menoja varten. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta jo pienillä arjen valinnoilla voi säästää yllättävän suuria summia vuositasolla. Osuuspankki tarjoaakin jo asiakkailleen säästölipasta johon voi säästää todella mielenkiintoisella tavalla. Säästölippaan avulla tilin omistaja voi kytkeä automaattisen säästämisen päälle, jolloin jokaisen korttiveloituksen yhteydessä kortilta siirretään ennalta määritetty summa säästölippaaseen. Mikäli asetat automaattisen säästämisen summaksi esimerkiksi euron, niin jokaisen ostoksen yhteydessä säästölippaaseen siirretään euro. Moni meistä tekee kuukauden aikana useita kymmeniä ostoksia, joten säästöjä voi kertyä yllättävänkin nopeasti.

Nordean teettämän tutkimuksen mukaan kuudella kymmenestä suomalaisesta on säästöjä pahan päivän varalle. Yli puolet suomalaisista ovat siis löytäneet keinon säästää puskurirahastoon.

2. Tulojen & menojen budjetointi

Toinen tapa, jolla yllättäviin menoihin voi varautua, on oman talouden seuranta. Nykyään tämä onnistuu lähes automaattisesti erilaisten sovellusten avulla. Oman talouden seurannan ei tarvitse siis enää olla ostoskuittien säilyttämistä ja excelin täyttämistä. Käyttämällä esimerkiksi Pivon tai Tinkin kaltaisia sovelluksia, näet reaaliaikaisesti kulutuksesi ja myös sen, että mihin kaikkeen sitä rahaa kuluu. Budjetointi onnistuu helposti näiden sovellusten avulla. Voit määrittää esimerkiksi vaateostoksiin 50€ kuukausibudjetin. Sovellus ilmoittaa aina jos lähestyt budjettiasi tai ylität sen.

3. Sopimusten kilpailuttaminen

Kolmas tapa jolla voi säästää huomattavia summia on erilaisten sopimusten kilpailuttaminen. Yllättävän monen asian voi nykyään kilpailuttaa edullisemmaksi. Suosituimpia kilpailuttamisen kohteita lienee asuntolaina, mutta säästöjä syntyy vuodessa huomattavasti, kun jaksaa kilpailuttaa myös arkisemmat asiat, kuten puhelinliittymän, nettiliittymän, vakuutukset, sähkösopimuksen sekä autohuollon.

Kilpailuttamista voi tehdä ihan arjen ruokaostoksillakin, valitsemalla halvemman tuotteen ns. “merkkituotteen” sijaan. Monesti kaupan oma merkki on alkuperäistä merkkituotetta hieman halvempi, vaikka kyseessä on pakkauksia lukuun ottamatta täysin sama tuote.

4. Säästä ja sijoita joka kuukausi

Neljäs tapa vaatii kärsivällisyyttä sekä suunnitelmallisuutta. Oikein toteutettuna se voi olla pääsylippu taloudelliseen riippumattomuuteen, mutta helppoa se ei missään nimessä ole. Kuukausittaisen säästämisen ja sijoittamisen idea piilee siinä, että samalla kun säästää ja sijoittaa saman summan joka kuukausi tulee myös ajallinen hajautus niin sanotusti kaupan päälle.

Osakkeisiin säästäminen ei ole järkevää pienillä, alle 1000€ summilla, koska kaupankäyntikulut syövät säästöistä liian ison siivun. Useimmilla ei ole mahdollisuutta säästää tuhansia euroja joka kuukausi, joten suoraan osakkeisiin kuukasisäästäminen on useammalle mahdotonta. Onneksi tarjolla on rahastoja, joihin kuukausisäästäminen onnistuu jo muutamalla kympillä. Esimerkiksi S-pankin markkinoimaan rahastoon voi laittaa bonukset poikimaan automaattisesti. Tosin S-pankin tarjoama rahasto on kuluiltaan kalliimman puoleinen, joten kannattaa tutustua ETF-rahastoihin, joissa kulut ovat huomattavasti pienempiä.